Диск рашпила за дърво за ъглошлайф, 125x3x22,2mm, средни насечки, 8803706, EXTOL PREMIUM

Продукти
Ръчни инструменти
+
68,28 лв.
  • Марка: EXTOL PREMIUM
  • Кат. номер: 8803706
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Диск рашпила за дърво за ъглошлайф, 125x3x22,2mm, средни насечки – качествен диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф

Обърнете внимание на техническите параметри на техническите параметри на стоманения Диск рашпила за дърво за ъглошлайф – диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф

  • Параметри: максимални обороти 13 000 min-1

  • Размери 125x3x22,2mm, средни насечки

Диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф – преглед

Ако възнамерявате да закупите диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф, не забравяйте да проучите основнитепринципи за работа на такива инструменти. Какви характеристики трябва да се вземат предвид при закупуване на диск за ъглошлайф за дърво? Представеният диск за шлайфане на дърво е изработен от високоустойчива на износване стомана и е с изпъкнала форма.

Диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф може да закупите с някои основни диаметри и форма на обработващата повърхност. Преди всичко трябва да обърнете внимание на различните стандартни диаметри. Най-малкото решение е с размер 115 милиметра. Много експерти обаче предпочитат да закупят дървен диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф с диаметър 125 мм, което се обяснява с голямата му практичност. Освен това ъглошлайфът с125мм диск е особено търсен не само сред представители на професионалните сфери, но и сред домашните майстори.

Не е тайна, че материал като естественото дърво е специфична хетерогенна суровина, така че при обработката му трябва да участват различни дискове. Строго е забранено да се използват класически модели дискове за метал или бетон. Ако не вземете това предвид, инструментът просто ще се повреди или изгори. Също така използването на дискове не по предназначение е особено опасно за работещия.

Когато избирате подходящи продукти за шлайфане, обърнете внимание на диаметъра на монтирания вал на ъглошлайфа. Стандартната стойност е 22,2 милиметра. Днес повечето от стандартните модели са с диаметър 125 х 22,2 мм.

Специфики при работа с диск за шлайфане на дърво

Професионалистите рядко използват диск за шлайфане за ъглошлайф за обработване на дърво, за това има специални устройства и инструменти - лентови шлайфове, виброшлайф, електрически саблени триони, циркуляри и електрически прободен трион. Но в ежедневието, ако има нужда от извършване на дървообработващи работи, е непрактично да се купува цял набор от скъпи инструменти, тогава на помощ идва диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф.

Металният диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф не е най-популярният инструмент за рязане и шлайфане на дърво, тъй като дървото е материал с влакнеста структура. При недостатъчно фиксиране и най-малкото колебание и промяна в ъгъла на рязане, влакната се надигат, разслояват, образуват се стружки, дефекти и разпръскване на дървени стърготини и стърготини.

Диск за шлайфане на дърво за ъглошлайф се използва за грубо производително шлайфане с мощно отнемане на материал. При работа трябва да се спазват всички изисквания за безопасност за работа с ъглошлайф. 

Характеристики
външен диаметър
125mm
вътрешен диаметър
22,2mm
дебелина
3mm
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!